Nieuwe apparatuur voor het beste drukwerk: Zund

Bij Corporate Print zorgen wij altijd voor nieuwe apparatuur voor het beste drukwerk. Deze keer lichten wij de Zund uit. Zund is een Zwitsers merk en bekend om uiterst precies in de afwerking van drukwerk en geprinte producten. Denk hierbij aan panelen die je kun contoursnijden, dus: in een speciale vorm snijden. 

zund printer printing solutions ed cornelissen polo wit blauwe letters printer drukwerk

Mogelijkheden van de Zund

Met een Zund kun je ook point of sale producties maken: denk aan displays, plafondpanelen in een vorm en bijvoorbeeld voorzien van mogelijkheden om deze op te hangen. De Zund is ook uitermate geschikt om vanaf geprinte golfkartonnen platen doosjes uit te snijden. De dozen kunnen in elke vorm worden vervaardigd: van een superklein doosjes tot en met zeer grote exemplaren, omdat de platen golfkarton wel 3 meter groot kunnen zijn! De tafel waarop het drukwerk (ook wel: substraten) liggen, hebben een vacuüm functie en een transportband om de geprinte materialen precies op de juiste plek te snijden en te bewerken. De Zund wordt over het algemeen ingezet om kleine en middelgrote oplages printwerk af te werken. De Zund kan ook worden ingezet voor grote oplages als deze op een speciale manier afgewerkt moeten worden.

Voordelen

De Zund heeft de mogelijkheid om automatisch stapels te verwerken en om vanaf de rol te produceren. De toepassing voor het snijden (ook wel: slitten) van stickers is bij uitstek geschikt. Ook bijzondere zelfklevende materialen kan de Zund verwerken. Kleine stickertjes zijn digitaal te snijden of stansen. Ook zeer grote stickers of bijzondere uitgesneden of gestanste sticker vormen zijn mogelijk. Stickers met speciale reflectie materialen of bijvoorbeeld plantlabels en of fietslabels die net als kofferlabels eenvoudig te maken zijn. Bij grote oplages tot ca 5.000 exemplaren is de Zund enorm efficiënt in snijden en verweken van gedrukte materialen. Bij het printen worden referentie punten aangebracht die worden door de Zund gelezen en daardoor kan elk vel of plaat één voor één bewerkt worden met één van de tools in de machine.

Met de Zund kun je snijden, frezen, boren en slitten (toplaag van etiketten materiaal stansen). De de computer gestuurde snij unit kun je in elke vorm en afmetingen dozen, displays en contour gesneden platen maken. Met name kleine oplages dozen en stickertjes zijn nu voor iedereen vliegensvlug te maken.

Wil je meer weten van deze bijzondere oplossing? Neem dan contact met ons op!