Pantone Matching System

Het Pantone Matching System (PMS) is een gestandaardiseerd kleursysteem.

Kleuren op transparante substraten moeten voorzien worden van dekwit.

1. Unieke Identificatie: Elke Pantonekleur heeft een specifiek nummer, bijvoorbeeld “PMS 186” voor helderrood. Dit maakt het gemakkelijk om specifieke kleuren te communiceren en te reproduceren.

2. Consistentie: Pantonekleuren zijn bedoeld om consistent te zijn, ongeacht het medium of de druktechniek. Dit helpt ontwerpers om de gewenste kleur nauwkeurig te repliceren.

3. Breed Gebruik: Pantonekleuren worden vaak gebruikt voor branding, logo’s, verpakkingen, en meer. Ze zijn vooral handig wanneer exacte kleurconsistentie cruciaal is.

4. Trendvoorspelling: Pantone heeft ook bekendheid verworven door jaarlijks de “Pantone Color of the Year” uit te roepen, wat invloed heeft op ontwerp- en modetrends.

5. Kleurenwaaiers: Pantone publiceert kleurenwaaiers met monsters van hun kleuren, waarmee ontwerpers nauwkeurig de gewenste kleur kunnen kiezen.

6. Pantone-brug: De Pantone-bruggeleiders zijn tools die Pantonekleuren vertalen naar het CMYK-kleursysteem, dat wordt gebruikt in drukwerk. Dit helpt ontwerpers om te zien hoe Pantonekleuren er in gedrukte vorm uitzien.

Pantonekleuren zijn een waardevol hulpmiddel voor professionals in de creatieve industrie om kleuren consistent en nauwkeurig te beheren in hun projecten.

PETG (Polyethyleentereftalaatglycol) Transparant is een thermoplastisch polymeer dat vaak wordt gebruikt in 3D-printing en andere toepassingen. Hier zijn enkele kenmerken en toepassingen van PETG Transparant:

1. Transparantie: Zoals de naam al aangeeft, is PETG Transparant doorzichtig. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waar visuele helderheid gewenst is.

2. Duurzaamheid: PETG staat bekend om zijn duurzaamheid en slagvastheid. Het is moeilijk te breken en kan tegen een stootje.

3. Chemische bestendigheid: PETG is bestand tegen veel chemicaliën, waardoor het geschikt is voor laboratoriumapparatuur en andere toepassingen waarbij blootstelling aan chemicaliën een rol speelt.

4. Voedselveiligheid: Het materiaal is goedgekeurd voor contact met voedsel en wordt vaak gebruikt voor het 3D-printen van eetbare objecten en verpakkingen.

5. Cosmetische verpakkingen:** Het wordt ook gebruikt in de cosmetische industrie voor transparante flessen en containers.

6. UV-bestendigheid:PETG Transparant kan UV-straling weerstaan zonder te vergelen of te verslechteren, waardoor het geschikt is voor buitentoepassingen.

Let op dat de precieze eigenschappen en specificaties van PETG Transparant kunnen variëren.

Meer weten? Wij helpen je graag. Neem vandaag nog contact op met Ed Cornelissen!