Het effect van koudfolie

Allereerst heeft gebruik van koudfolie een prachtig effect. Zo wordt het wordt veel gebruikt bij het drukken van verpakkingen, doordat de folie meteen zorgt voor een luxe uitstraling. Alleen: hoe gaat het gebruik van koudfolie in zijn werk?

Bij het drukken van koudfolie wordt zilver- of goudfolie op drukwerk gelijmd. Eerst drukt men de afbeelding in full colour. Daarna voorziet men de afbeelding van een laag lijmende inkt, waaraan alleen de folie kan hechten. Vervolgens breng je de folie aan op de lijmende delen. Hierdoor heeft koudfolie een kleurig, metallic effect. De folie kan gedetailleerd worden aangebracht en kan bovendien nog worden bedrukt.  

Koudfolie heeft een luxe uitstraling. Zo wordt deze toepassing wordt vaak gebruikt voor publicaties en presentatiemiddelen. Ook in de cosmetische industrie zie je het vaak, omdat het een extra dimensie geeft aan de verpakkingen. Al met al heeft het effect van koudfolie een prachtig resultaat.

Meer video’s zien? Kijk op ons account van Vimeo!

Onlangs hebben we de cover van een boekje voor een filmfestival bedrukt met koudfolie. Hierdoor krijgt de voorkant meer glans en er ontstaat een luxere, aantrekkelijkere uitstraling van het boek! Daarnaast wordt de koudfolietechniek toegepast in de foodmarkt en in de automotieve industrie.

Wil je meer weten over het drukken met folie? Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!